Personenwagen banden

Home » Personenwagen banden

Viergasmeting

Vanaf 1 januari 1998 moeten auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een ‘geregelde’ katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Wat meenemen naar de APK-keuring
U moet het Voertuigbewijs/kentekenbewijs deel I meenemen naar een APK-keuring. Dit heeft de APK-keurmeester namelijk nodig om de gegevens op het kentekenbewijs te controleren. Zonder het Voertuigbewijs kan de keurmeester uw voertuig niet afmelden.

Afhankelijk van het type en de leeftijd van uw auto, de kilometerstand en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt, adviseren onze specialisten u graag over het juiste onderhoud aan uw auto. Mocht blijken dat er (aan slijtage onderhevige) onderdelen vervangen moeten worden aan uw auto, dan kan Profile Tyrecenter u hiermee vrijblijvend en direct van dienst zijn. U ontvangt altijd een prijsopgave vooraf. Elke onderhoudsbeurt bij Profile Tyrecenter heeft een eigen tarief. Vraag naar de juiste prijs bij uw dichtstbijzijnde Profile Tyrecenter- vestiging.

APK keuringseisen

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
De keurmeester van het bedrijf dat de APK uitvoert, let op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie. Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

• Verkeersveiligheid: Remmen, velgophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;
• Milieu: Uitlaatgassen
• Algemeen: Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Roetmeting

Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.