Groen rijden

Home » Groen rijden
[vc_single_image image=”2170″ img_size=”full” img_link_large=”” img_link_new_tab=””]

Groene banden

Profile Tyrecenter beschikt over een uitgebreid assortiment groene banden. Deze ecobanden zorgen voor een optimale combinatie tussen prestaties en het milieu. Tevens vormen deze banden een belangrijk onderdeel van Het Nieuwe Rijden en worden binnenkort voorzien van ecolabels. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hebben hoge prioriteit in de huidige samenleving. Daarom kunt u bij Profile Tyrecenter altijd kiezen voor duurzame producten en onderdelen.

Het Nieuwe Rijden

Het gebruik van ecobanden is een belangrijk onderdeel van Het Nieuwe Rijden. Dit programma van het ministerie van Infrastructuur & Milieu steunt initiatieven die zorgen voor vermindering van CO2-uitstoot. Een van de doelen is het aanzetten van automobilisten tot milieuvriendelijk rijgedrag. Het Nieuwe Rijden heeft zo positieve effecten op verkeersveiligheid, ongevalschades, ziekteverzuim, comfort, de levensduur van auto-onderdelen en geluidshinder. Het programma wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM).

Ecobanden positief voor milieu en portemonnee

De relatief lage rolweerstand van de autobanden draagt bij aan vermindering van het brandstofverbruik met een lagere CO2-uitstoot tot gevolg. Door de unieke eigenschappen van het milieuvriendelijke rubbercompound hebben de eco-banden een laag afrolgeluid, een langere levensduur en blijven de goede rijeigenschappen behouden. Alle nieuwe autobanden in de Europese Unie krijgen een energielabel die het afrolgeluid aanduiden en andere aspecten ten behoeve van het milieu. Zo zijn groene banden een verantwoorde keuze voor het milieu en uw portemonnee. Lees meer over ecolabels.

Waarom kiezen voor groene autobanden?

Profile Tyrecenter zet de voordelen van het gebruik van groene autobanden graag voor u op een rij.

  • Groene autobanden zorgen voor een lager brandstofverbruik
  • Positief advies van overheidsprogramma Het Nieuwe Rijden
  • De CO2-, Nox-, en fijnstof-uitstoot vermindert sterk
  • Langere levensduur door de duurzame, slijtvaste band
  • Gebruik van milieuverantwoord rubbercompound
  • Eco banden zijn recyclebaar
  • Het lage afrolgeluid zorgt dat het geluidsniveau aanzienlijk daalt
  • Groene banden zijn goed voor uw portemonnee en het milieu

Voor meer informatie kijk snel op duurzaamrepareren